الکتروموتور گیربکس دار

آشنایی با تجهیزات صنعتی

الکتروموتور گیربکس دار

۳۱ بازديد
الکتروموتور گیربکس دار که با نام موتور گیربکس، الکتروگیربکس و Gear Motor نیز شناخته می شود، ترکیبی از یک الکتروموتور با گیربکس است که برای انتقال نیرو و همچنین کنترل سرعت و گشتاور به صورت همزمان طراحی و تولید شده است. همین ویژگی انواع الکتروموتور گیربکس دار را به گزینه ای ایده آل جهت استفاده در طیف گسترده ای از صنایع مانند معادن، تولیدی ها، ماشین آلات صنعتی و ... تبدیل نموده است. الکتروگیربکس ها بر اساس نوع چرخ دنده های استفاده شده در گیربکس صنعتی، دسته بندی می شوند؛ رایج ترین انواع آن ها شامل چرخ دنده های خار (Spur)، هلیکال، خورشیدی و حلزونی هستند که هریک مزایای مخصوص به خود را داشته و در کاربردهای خاصی استفاده می شوند.
از آن جایی که الکتروموتور گیربکس دار برای عملکرد مطمئن تحت بارهای نسبتاً بالا طراحی می شود، باید از مواد مستحکمی مانند چدن، فولاد و یا آلیاژهای خاصی از آلومینیوم ساخته شود تا نسبت به حرارت و نیروهای وارد شده در حین کار مقاومت کافی را داشته باشد. در این مقاله به معرفی موتور گیربکس دار، انواع و اجزای آن ها می پردازیم و نکاتی را در خصوص نحوه انتخاب بهترین الکتروموتور گیربکس دار بیان می کنیم. ضمناً در مقاله الکتروگیربکس هالوشافت نیز اطلاعات مفیدی در همین راستا بیان شده است که خواندن آن را به شما پیشنهاد می کنیم.

اجزای الکتروموتور گیربکس دار
اصلی ترین اجزای الکتروموتور گیربکس دار عبارتند از:

1) چرخ دنده ها
چرخ دنده ها نقش بسیار مهمی در الکتروموتور گیربکس دار ایفا می کنند و سرعت و گشتاور مورد نیاز سیستم را فراهم می سازند. همانطور که گفته شد، بر اساس نوع چرخ دنده استفاده شده، الکتروگیربکس ها به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند.

2) پوسته
وظیفه پوسته در بر گرفتن تمامی اجزای الکتروموتور گیربکس دار و همچنین محافظت از آن ها است؛ به همین علت پوسته این محصولات اغلب از جنس چدن است.

3) شفت های ورودی و خروجی
شفت یا محورهای ورودی و خروجی در موتور گیربکس ها می تواند از نوع هالوشافت (شافت مادگی یا سوراخ) یا سالید شافت (شافت نری یا میله) باشد و معمولاً از جنس فولاد ساخته می شود تا توانایی انتقال مؤثر نیروی مکانیکی را داشته باشد.

4) یاتاقان ها
وظیفه یاتاقان ها، تحمل و کنترل کردن بارهای شعاعی و محوری در الکتروموتور گیربکس دار است. برای اطلاع از قیمت یاتاقان با کارشناسان فروش در تماس باشید.

5) نشت بند یا کاسه نمد
کاسه نمد یا نشت بند برای حفاظت از موتور گیربکس در برابر آلودگی ها و عوامل خارجی مانند گرد و غبار و رطوبت طراحی شده است؛ همچنین از نشت روغن و روانکار درون دستگاه جلوگیری نموده و مانع از آسیب دیدن الکتروموتور گیربکس دار می شود.

6) درپوش کنترل روغن
با کمک درپوش کنترل روغن، می توان میزان روانکار موجود در الکتروگیربکس را بررسی نموده و در صورت نیاز آن را تعویض نمود. لازم به ذکر است که روغنکاری صحیح و به موقع، یکی از مهم ترین اقدامات در تعمیر و نگهداری الکتروموتور و گیربکس های صنعتی است که تأثیر مستقیمی بر میزان عمر مفید دستگاه دارد؛ پیشنهاد می کنیم در همین راستا مقاله روش های روغنکاری گیربکس صنعتی را مطالعه فرمایید.
منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1/450/%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D8%AF%D8%A7%D8%B1
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.