انتقال مواد غلیظ مانند قیر

آشنایی با تجهیزات صنعتی

انتقال مواد غلیظ مانند قیر

۱۰ بازديد
قیر به عنوان یکی از مواد بر پایه هیدروکربن هیدوکربن تشکیل شده از دو عنصر مهم هیدروژن و کربن است. در حالت صنعتی قیر در ابتدا در پالایشگاه ها به عنوان جزئی از فرآورده‌های نفتی تولید و سپس راهی کارخانجات ایزوگام و آسفالت و ... می‌شود. این ماده با رنگ سیاه به صورت جامد بوده که با ایجاد حرارت تبدیل به مایع شده و سپس پمپاژ می‌شود. مکش و انتقال قیر به عنوان یکی از مواد غلیظ با دما و چسبندگی بالا همواره یکی از چالش‌های اساسی برای کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولید آسفالت، ایزوگام و قیر بوده است.

نوع پمپ مناسب پمپاژ قیر
بدون شک برای انتقال و پمپاژ قیر نیاز به پمپ دنده ای است. به صورت کلی می‌توان بیان کرد پمپ های دنده‌ای برای انتقال مواد با غلظت بیشتر از آب استفاده می‌شود. پمپ های دنده ای در صنایع مختلف برای پمپاژ نفت، گازوئیل، روغن، عسل، ملاس، خمیر، چسب، رنگ و رزین مورد استفاده قرار می‌گیرد.
های مناسب مواد غلیظ
لازم به ذکر است در فروشگاه اینترنتی کالا صنعتی برندهای پمپ دنده نظیر موارد زیر موجود است. برای خرید پمپ دنده‌ای برای مواد غلیظ و همچنین الکتروموتور تک فاز و سه فاز می توانید با کارشناسان بخش فروش پمپ کالا صنعتی در ارتباط باشید.

پمپ دنده ای ایران تولید
پمپ دنده ای نقش جهان
پمپ دنده ای روتوفلوید هند (تحت لیسانس انگلستان)
پمپ دنده ای کوپار ترکیه
پمپ دنده ای ییلدیز ترکیه
قوانین کلی برای انتخاب دور الکتروموتور
معمولا دور پایین الکتروموتور برای مواد با دانسیته بیشتر انتخاب می گردید و برعکس برای غلظت پایین تر دور بیشتر استفاده می‌شود. ویسکوزیته بین 10-40 سرعت موتور 1000 دور را لازم دارد. در حالیکه اگر دانسیته به 30-150 افزایش یابد بهتر است از 750 دور استفاده شود. برای مواد غلیظ تر و همچنین هنگام استفاده از پمپ‌های استیل و برنجی نیاز به دور 200-500 دارند. قیر بسته به دمایی که دارد غلظت های مختلفی را تجربه می کند که یا با موتور 700 یا 900 دور بسته می‌شود.
پمپ دنده ای سری GF
اولین و پرکاربردترین پمپ برای انتقال قیر پمپ‌های ایران تولید و نقش جهان سری GF است. این نوع پمپ در سری پمپ‌های دنده خارجی قرار می گیرد و جنس بدنه آن چدنی است. دنده‌های پمپ قیر ایران تولید و نقش جهان از جنس فولاد آبکاری شده است. سایز ورودی و خروجی در پمپ‌های سری GF یکسان است. پمپ‌ GF تک جداره است و زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که قیر روان باشد و حین پمپاژ نیاز به گرم شدن نداشته باشد.

بررسی نکات مهم در نصب و راه اندازی پمپ قیر GF
نکات مهمی در هنگام نصب و راه اندازی پمپ سری GF که برای انتقال قیر استفاده می شود باید رعایت شود. در تصاویر بعد ابعاد پمپ GF مناسب برای پمپاژ قیر نشان داده شده است.

دور و توان الکتروموتور یا الکتروگیربکس رد سری GF وابسته به غلظت مواد پمپاژ شده دارد که در ادامه جدول انتخاب نشان داده شده است.
هنگام شاسی و کوپله کردن الکتروموتور و پمپ دنده ای GF باید در نظر داشت محورها هم مرکز باشند در غیر این صورت به مرور زمان موجب تخریب و آسیب رسیدن به پمپ و موتور می‌شود.
اگر نیاز به نصب زانویی در خط انتقال پمپ است باید آن در فاصله 1 متری از خروجی نصب شود.
با توجه به اینکه سیال هنگام پمپاژ از بین دو چرخدنده عبور می‌کند باید عاری از مواد سخت و جامد باشد زیرا که به پمپ آسیب می‌رسد.
پیش از روشن شدن الکتروپمپ GF باید پر بودن پمپ توسط قیر اطمینان حاصل کرد که پمپ خشک کار نکند.
برای عدم ایجاد هزینه های اضافی زیاد باید هر چند وقت به صورت دوره‌ای بوش ها پمپ دنده ای GF بازدید شود و اگر لقی ایجاد شده بیشتر از 0.5 میلی‌متر باشد باید تعویض شود. در اصل زمان تعویض بوش ها بستگی به دمای کارکرد و نوع سیال دارد.
در ورودی پمپ بهتر است از سوپاپ یا حتی شیر یک طرفه شود.
تا حدی که ممکن است و غلظت سیال اجازه می دهد باید از الکتروموتور با دور بالاتر استفاده شود زیرا که با افزایش دور الکتروموتور قیمت آن به شکل قابل توجهی کاهش می‌یابد.
منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D9%85%D9%BE/515/%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D9%82%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.