مراحل انتخاب بوستر پمپ مناسب

آشنایی با تجهیزات صنعتی

مراحل انتخاب بوستر پمپ مناسب

۲۸ بازديد
بوستر پمپ از مجموعه چند پمپ و یا به طور لزوم با یک پمپ رزرو می تواند در یک ایستگاه پمپاژ و یا یک موتور خانه تشکیل شده باشد. به عبارتی اگر مقدار هد و دبی در یک مجموعه با یک پمپ جوابگو نباشد،از بوستر پمپ ها استفاده می کنند. بیشترین استفاده از این تجهیز در صنایع ساختمانی است و اغلب ساختمان های بلند دارای بوستر پمپ هستند.

در بوستر پمپ آتش نشانی و بوستر پمپ آبرسانی و بوستر پمپ خانگی همگی دارای یک مدار فرمان یا تابلو برق می باشند. بوستر پمپ آتش نشانی معمولا به طور دور ثابت در پروژه های با ضریب ایمنی بالا همچون پتروشیمی ها و یا پالایشگاه نفت شاید از تابلو دور متغیر استفاده شود. برای دریافت قیمت پمپ و مشاوره برای انتخاب بوستر پمپ دارید، پیشنهاد می شود با کارشناسان فروش کالا صنعتی در ارتباط باشید تا بهترین گزینه را برای شما انتخاب و در کمترین زمان پیشنهاد مالی ارائه نمایند.

مراحل انتخاب بوستر پمپ
برای انتخاب بوستر پمپ آبرسانی نیاز است که مراحل ذیل مرحله به مرحله دنبال شود تا بهترین گزینه را انتخاب کنیم.

محاسبه حداکثر مصرف سیال (دبی مصرفی)
محاسبه حداکثر فشار (هد بر حسب ستون آب)
محاسبات مربوط به برق مصرفی و تابلو فرمان
محاسبه دبی بوستر پمپ
بدیهی است که مصرف آب در تجهیزات مختلف متفاوت است و برای تخمین این عدد از معیارها و جداول مختلفی استفاده می شود. شرکت ابارا به عنوان یکی از بهترین برند های پمپ در جهان، نموداری را برای این کار پیشنهاد داده که با منحنی های مصرف آب در ایران بسیار شبیه است. این نمودار تقریباً بهترین ماخذی است که در حال حاضر میتوان از آن برای تخمین دبی ساختمان های بلند و نیمه بلند استفاده کرد. برای بدست آوردن دبی، تعداد آپارتمان های موجود در یک ساختمان، تعداد کارکنان، تعداد تخت ها در بیمارستان یا هتل اگر مشخص باشد، به راحتی میتوان میزان دبی مورد نیاز ساعتی را بدست آورد.

محاسبه دبی

بیشتر بخوانید:بوستر پمپ آبرسانی چیست؟
محاسبه هد یا فشار بر حسب ستون آب
اولین پارامتری که باید تایین شود، محل استقرار منبع است که اگر بالاتر از بوستر پمپ باشد، باید ارتفاع آن به عنوان فشار مثبت در محاسبات لحاظ شود. برای محاسبه فشار حداقلی از رابطه زیر استفاده می شود.

محاسبه هد یا فشار ستون آب

در این رابطه به ترتیب Hb حداقل ارتفاع پمپاژ مورد نیاز، Hs ارتفاع بالاترین نقطه مصرف آب از دهانه رانش بوستر پمپ آبرسانی، Hp فشار مثبت یا منفی موجود در دهانه رانش بوستر، Pf افت فشار ناشی از زبری لوله برای بیشترین طول مسیر ممکن، Pm حداقل فشار مورد نیاز در آخرین تجهیز (عموماً 1.5 بار فشار یا 15 متر ستون آب در نظر گرفته می شود. مقادیر دقیق تر این پارامتر در جدول زیر نمایش داده شده است)، Pd اختلاف فشار در پرشر سوئیچ ها در بوستر پمپ دور ثابت.

وسیله بهداشتی فشار بر حسب ستون آب m وسیله بهداشتی فشار بر حسب ستون آب m
دستشویی 5.5 سرویس کامل حمام 8
توالت با فلاش تانک 3.5 شیر آبیاری 20
توالت فرنگی 10 ماشین ظرفشویی 10
عموماً Pf یا همان افت فشار مسیر لوله ها، برای ساخت بوستر پمپ آبرسانی، به صورت حدودی محاسبه می شود. 3 درصد از طول بلند ترین مسیر را در 1.5 (به جای محاسبه افت در اتصالات) ضرب کرده و عدد بدست آمده را به عنوان افت کل لوله ها در نظر می گیرند.

محاسبات مربوط به برق مصرفی و تابلو فرمان
نحوه اتصال برق برای الکتروموتور های متصل به پمپ بسته به نوع تکفاز یا سه فاز بودن و اینکه بوستر پمپ آبرسانی به صورت دور ثابت هست یا دور متغیر، ریزه کاری های زیادی دارد که در مقالات مرتبط با تابلو برق بوستر پمپ ها به خوبی اشاره شده است.

تعیین ظرفیت و مشخصات بوستر پمپ تک پمپه
یکی از سوالاتی که برخی از مشتریان کالا صنعتی دارند، این است که منبع انبساط بوستر پمپ تک پمپه، بر چه اساسی تعیین می شود. منبع انبساط در حقیقت ابزاری است که از روشن و خاموش شدن الکتروپمپ به صورت مداوم جلوگیری می کند. به طور عمومی منبع انبساط باید طوری انتخاب شود که حداکثر قطع و وصل الکتروپمپ در بوستر پمپ آبرسانی، 15 بار در هر ساعت باشد.

تعیین ظرفیت و مشخصات بوستر پمپ ها بدون جوکی پمپ
پس از بدست آوردن حداکثر مقدار مصرف، حدود 20% از آن را میتوان به عنوان حداقل مقدار مصرف در نظر گرفت. حال اگر سیستم را طوری طراحی کنیم، که برای حداقل مقدار مصرف، فقط یک پمپ از مجموعه بوستر پمپ آبرسانی وارد مدار شود، راندمان بسیار خوبی خواهیم داشت. برای ساختمان هایی که مصرف آب متوسطی دارند، استفاده از بوستر پمپ با دو یا نهایتاً سه پمپ، انتخاب مناسبی به شمار می رود. دبی هر یک از این پمپ از حاصل تقسیم دبی کل، بر تعداد الکتروپمپ های اصلی (بدون در نظر گرفتن الکتروپمپ های رزرو) محاسبه می شود.

تعیین ظرفیت و مشخصات بوستر پمپ ها با جوکی پمپ
همانطور که قبلاً مطرح شد، حداقل مقدار آبدهی مورد نیاز برای بوستر پمپ های آبرسانی، برابر با 20% مقدار کل مصرف خواهد بود. الکتروپمپ پیشرو که به جوکی پمپ هم شهرت دارد، باید توانایی تامین 20% از نیاز کل را داشته باشد. در این صورت، با بیشترین راندمان و کمترین هزینه بهره برداری، در زمان های کم باری، فقط یک پمپ وارد مدار خواهد شد. بقیه محاسبات نیز دقیقاً مشابه الکتروپمپ های بدون پمپ پیشرو است. در بررسی تعداد پمپ مورد نیاز برای بوستر پمپ آبرسانی باید به نکاتی از قبیل، کاهش هزینه ساخت، کم کردن هزینه های بهره برداری و کاهش استهلاک در اثر نوسانات ساعتی مصرف آب توجه داشت.

امروزه ساخت و سازهای عظیم صنعتی و ساختمانی باعث شده است که استفاده از پمپ ها افزایش یابد. با توجه به اینکه در سال های اخیر ساخت ساختمان های بلند و تجهیزات پالایشگاهی بزرگ افزایش داشته است، بوستر پمپ ها طرفدار زیادی پیدا کرده است. بوستر پمپ می تواند از برندها و کیفیت های مختلف انتخاب شود و در ایران عموماً شرکت ها با توجه به نیاز مشتری و ابعاد فضایی که در اختیار دارد، بوستر پمپ را انتخاب کرده و پیشنهاد می دهند.

طراحی و جانمایی بوستر پمپ
بوستر پمپ آبرسانی با توجه به استفاده آب به طور روزانه در سیستم مصرفی ‌و کاهش فشار یا دبی مورد نیاز در مدار لوله کشی پروژه استفاده می شود. لازم است بوستر پمپ به طور دور متغیر طراحی و جانمایی شود گاهی برای هزینه کمتر از بوسترپمپ آبرسانی دور ثابت استفاده می شود و آنچه که مهم است ترکیب صحیح پمپ ها و چیدمان آنها است. در بوستر پمپ خانگی با توجه به تعداد مصرف کننده ممکن است نیاز به پمپ کمتری باشد هدف ما در این نوشتار راهنمایی خوب جهت انتخاب بوستر پمپ با راندمان بالاست که در مقاله های دیگر به تفضیل به آنها اشاره خواهیم کرد.


منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D9%85%D9%BE/455/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8-%D8%A8%D9%88%D8%B3%D8%AA%D8%B1-%D9%BE%D9%85%D9%BE
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.